Telefonos Szeretetszolgálat

A Telefonos Szeretetszolgálat 2009. május 29-től meghirdetett krízisvonal azok számára, akik segítségre szorulnak vagy segítséget szeretnének felajánlani.

Kolozsváron pénteken van az ügyeleti program 15-20 óra között a 0264 56 56 56-os telefonszámon, Marosvásárhelyen 2011 novemberétől hívható a Telefonos Szeretetszolgálat csütörtökönként szintén 15-20 óra között a 0265 55 55 55-ös számon.

A szolgálattevők önkéntesek, akiket egy-egy vezető koordinál. Kolozsváron Lakatos Miszti Bea, Marosvásárhelyen Sajó Enikő végzi ezt a feladatot.

A beérkező telefonhívásokat az ügyeletes munkatárs fogadja, az ő munkáját a segédügyeletes segíti, aki minden új betelefonálónak fejlapot készít, rögzíti az adatait, a kérését vagy a felajánlását. A beszélgetés végén az ügyeletes egy bibliai igével köszön el, ezzel bátorítja vagy vigasztalja a betelefonálót.

A Telefonos Szeretetszolgálathoz beérkezett hívások nem publikusak, a munkatársak minden ügyet teljes odaadással és diszkrécióval kezelnek.

Az ügyeleti napon beérkezett kérésekre a következő hét ügyeletéig igyekeznek a munkatársak megoldást nyújtani függetlenül attól, hogy milyen jellegű (látogatás, bevásárlás, gyógyszer, élelem, szerelés, stb.). Marosvásárhelyen Telefonos Szeretetszolgálat telefonszámára érkeznek a kérések a Kiskalapács-programra vagy Jótékonysági Lerakatra, több esetben a Menedékszobára is.

A segítségnyújtás azonnaliságára fektetjük a hangsúlyt, több esetben házhoz megyünk még a kérés napján. A visszatérő segítségkéréseket legtöbb esetben már nem tekintjük krízishelyzetnek, a hosszú távú támogatásra egyéb szervezeteket, megoldásokat szoktunk javasolni.

A Telefonos Szeretetszolgálat telefonos beszélgetését az esetek többségében személyes találkozás követi, a munkatársak aktív szerepet vállalnak a terepmunkában is, a gyakorlati segítségnyújtásban.

Telefonos Szeretetszolgálat: A megoldás helyben van!

TÁMOGASSA A TELEFONOS SZERETETSZOLGÁLATOT!
RO29 BTRL RONC RT02 2703 8402 (RON)