Serviciul de Ajutor Telefonic

Linia telefonică de ajutorare denumită Serviciul de Ajutor Telefonic a fost inaugurată în data de 29 mai 2009, cu scopul de a oferi asistență celor aflați în dificultate sau persoanelor care oferă ajutor. La Cluj-Napoca, programul de primire apeluri este în fiecare vineri, între orele 15-20 la numărul de telefon 0264 565656.

La Târgu-Mureș, Serviciul de Ajutor Telefonic funcționează din noiembrie 2011 și poate fi apelat în fiecare joi, între orele 15-20 la numărul de telefon 0265 555555.

Apelurile sunt primite de voluntari, care sunt coordonați de câte un conducător. Conducătorul din Cluj-Napoca al Servicului de Ajutor telefonic este Lakatos Miszti Bea, iar la Târgu-Mureș activitatea este coordonată de Sajó Enikő.

Apelurile sunt primite de colaboratorul de serviciu, ajutat de asistentul de serviciu, care completează o fișă în care sunt introduse datele, cererile sau ofertele tuturor celor care apelează. În încheierea conversației telefonice, colaboratorul de
serviciu își ia rămas bun cu un citat biblic, încurajând sau consolând astfel apelantul.

Apelurile primite de Serviciul de Ajutor Telefonic nu sunt publice, toate cazurile fiind tratate cu devotament maxim și cea mai mare discreție de către colaboratori.

Colaboratorii încearcă să găsească soluții pentru diversee cereri (vizite la domiciliu, cumpărături, alimente, reparații etc.) primite în zilele de serviciu până la ziua de serviciu din săptămâna următoare. La Târgu-Mureș se primesc apeluri la numărul menționat și pentru Programul Ciocănel, pentru Depozitul Caritabil, dar deseori și pentru Camera de Refugiu.

Punem accent pe rapiditatea acordării ajutorului, deseori mergând acasă la apelanți chiar în ziua apelului. Cererile repetate nu le tratăm de cele mai multe ori ca pe situații de criză, și sugerăm alte organizații sau soluții pentru ajutorarea de durată mai lungă.

În majoritatea cazurilor, conversația telefonică purtată cu Servicul de Ajutor Telefonic este urmată de o întâlnire personală, colaboratorii având un rol activ și în munca pe teren și ajutorarea practică.

Serviciul de Ajutor Telefonic: Soluția este la îndemâna tuturor!

Sprijiniți Serviciul de Ajutor Telefonic!

RO29 BTRL RONC RT02 2703 8402 (RON)