Menedékszoba

Ingyenes szállás betegeknek és hozzátartozóknak

A Menedékszoba segítséget kíván nyújtani a más településről érkező betegeknek és hozzátartozóiknak kórházi kezelés vagy orvosi beavatkozás esetén Kolozsvár és Marosvásárhely belvárosában, a Solidaris Egyesület székhelyén.

A több férőhelyes szálláshely három napig ingyenes, negyedik éjszakától szimbolikus ára 20 lej/szoba. Mindkét városban teljesen felszerelt konyha és igényes, mosógéppel ellátott fürdőszoba teszi otthonosabbá a betegek/hozzátartozók ottlétét. Célunk szállással segíteni azoknak a beteg, kezelés alatt álló személyeknek, akik lakhelyüktől távol nagy költségeknek vannak kitéve (utazás, étkezés, gyógyszer).

A foglalás bejelentkezés alapján történik, Marosvásárhelyen a 0720 / 56 56 56-os számon, Kolozsváron a 0730 / 56 56 56-os telefonszámon. A szállásfoglalónak fel kell mutatnia személyazonossági igazolványát, valamint egy kérdőívet kell kitöltenie, és legtöbb 3 hetet tölthet a Menedékszobában, lehetőséget adva másoknak is a szállásra.

A Vendég a Menedékszobában töltött idő alatt részt vehet az önkéntesek heti bibliaóráján, számíthat lelki támaszra, de kérhet segítséget adminisztratív kérdésekben is. Az Egyesület készlete is rendelkezésére áll: fogyaszthat vizet, kávét, teát, stb.

 

Menedékszoba: Hospes venit, Christus venit! (Vendég jön, Krisztus jön!)

TÁMOGASSA A MENEDÉKSZOBA-PROGRAMOT!
RO45 BTRL RONC RT02 2703 8405 (RON)