Jótékonysági lerakat

A Jótékonysági Lerakat (Charity Depo) a Solidaris Egyesület 2019 őszén elindított programja, amelyet a Telefonos Szeretetszolgálat telefonszámán beérkező kérések és felajánlások tettek szükségszerűvé.

Célunk elkerülni a még jól működő, hasznos gépek, tárgyak kidobását, amelyek fölöslegessé válnak egy-egy háztartásban akkor, amikor egy újra cserélik le. Sokan nem tudnak mit kezdeni a lecserélendő darabjaikkal, tudják, hogy ezek még valakit kiszolgálhatnak, de nem minden esetben vannak annak tudatában, hova, kihez forduljanak. A Telefonos Szeretetszolgálat nyilvántartásában több olyan személy, család szerepel, amely nélkülözik és nagyon szívesen elfogad ilyen jellegű adományokat. Ilyen esetekben a Solidaris Egyesület örömmel közvetít, meghirdeti a felajánlást közösségi oldalon, amire rövid időn belül jelentkeznek az igénylők.

Tárolási hely hiányában a Jótékonysági Lerakat virtuálisan működik a Solidaris Egyesület Facebook oldalán, ahol már a kezdetekben sikeresen gazdára lelt a felajánlott matrac, televízió, vérnyomásmérő, varrógép, mosógép, porszívó, stb.

Legtöbb esetben átvételkor találkozik a felajánló az igénylővel, a személyes kapcsolat a két fél között külön öröm számunkra.

Amennyiben egy értékesebb felajánlott tárgy vagy eszköz 1-2 héten belül nem lel új gazdára, a Solidaris Egyesület Maros megyében, Bedében kihelyezett raktárában tároljuk, amíg erre lesz jelentkező.

Hosszú távú tervünk létrehozni egy olyan raktározási lehetőséget a város könnyen elérhető pontján, ahova behozhatók a felajánlott tárgyak, valamint elvihetők azok a ruhák, játékok, háztartási gépek, használati tárgyak, akár bútorok, amelyek jó állapotban átvehetők és tovább használhatók. Az újrahasznosítással csökkenthetjük a hulladékmennyiséget társadalmunkban, és pótolhatjuk a hiányt azokban a rászoruló családokban, ahol a segítség boldogsággal tölti be a szíveket.

Jótékonysági Lerakat: A mások és a magunk örömére!

TÁMOGASSA A JÓTÉKONYSÁGI LERAKATOT!
RO61 BTRL RONC RT02 2703 8408 (RON)