Școala Populară din Ardeal

Program al Asociației Solidaris anunțat în 2020, cu sediul permanent în Bedeni, Valea Nirajului, la 27 km de Târgu-Mureș într-un peisaj pitoresc.

Apelurile și cererile primite începând din mai 2009, înregistrate în baza de date a Serviciului de Ajutor Telefonic ne arată – pe baza experienței de zece ani – că multe din lipsurile și situațiile de crize întâlnite nu se rezolvă cu câteva intervenții externe sporadice. În majoritatea cazurilor, cei nevoiași se confruntă cu lipsuri și nevoi durabile și nu pot să se redreseze.

Colaboratorii Serviciului de Ajutor Telefonic și-au dat seama că situația persoanelor nevoiașe este rezultatul unor decizii greșite, atitudini eronate sau lipsa relațiilor. Această constatare ne-a stimulat să construim un cadru în care, prin serviciile noastre să influențăm modul de gândire, educația și informarea oamenilor. Din acest considerent am organizat cursuri de educație financiară și consultanță financiară personalizată în 2018 și 2019, managementul eronat al banilor fiind sursa primordială a sărăciei. Până acum am încercat să rezolvăm doar efectul problemelor apelanților, dar nu am putut exercita nici o influență asupra cauzelor.

Grup țintă: educația adulților, pentru persoane din mediul rural și urban, defavorizate din punct de vedere social.

Plan de activitate: de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii august, 4-5 ocazii în weekend (anual)

Tematică: legi referitoare la agricultură, prezentate de un avocat; adopția; efectul folosirii îngrășămintelor la sate și în orașe; medicamente și condimente pe bază de plante din bucătăria ardeleană, etc.

Pe lângă conferințe și discuții dorim să găzduim și tabere gratuite, ateliere de creație, triaje medicale și programe de dans popular.

Primăriile și consiliile locale ale localităților din jur (Bedeni, Troița, Sânvasii, Murgești, Gălești și Gălățeni) vor primi invitații și afișe. Adresăm astfel un apel direct pentru locuitorii din regiune.

Am cumpărat terenul pentru amplasamentul Școlii Populare din Ardeal din donații. Intenționăm să o construim și s-o întreținem din contribuții publice.

Școala Populară din Ardeal: Ne vedem în livadă!

Sprijiniți Școala Populară din Ardeal!
RO88 BTRL RONC RT02 2703 8407 (RON)