Tabăra de vară

Programul de vară al Asociației Solidaris se adresează copiilor cu vârsta între 6-12 ani, care din motive familiale, sociale sau de sănătate nu pot participa la tabere sau excursii în perioada vacanței. Scopul nostru este să eliberăm copiii din mediul cartierelor cu blocuri și să le oferim câteva zile în aer curat, la iarbă verde, într-o comunitate afectuoasă.

Am organizat prima excursie de o zi în anul 2009, ca urmare a apelului adresat de Serviciul de Ajutor Telefonic, iar începând din 2014 am extins numărul zilelor și al participanților. Datorită inițiativei organizării taberelor pentru copii s-au desfășurat excursii comune, s-au legat prietenii, mulți copii clujeni și târgumureșeni au beneficiat de experiențe comune.

Taberele se desfășoară la sfârșitul lui august-începutul lui septembrie, în locații diferite de la an la an, oferând pentru copii posibilitatea de a cunoaște mai multe locuri de tabără și mai multe regiuni ale țării.

În vara anului 2020 dorim să organizăm tabăra pentru copii la punctul nostru de lucru din Bedeni, din Valea Nirajului. Infrastructura locului de tabără este în curs de dezvoltare, așteptăm donații pentru amenajare.

Taberele de cinci zile se organizează în fiecare an în jurul unei tematici. De exemplu, tabăra din anul 2019 s-a desfășurat sub motto-ul: Ești și tu valoros! Activitățile sunt variate, fiecare zi stă sub semnul unei povești biblice, copiii participă la activități meșteșugărești în aer liber și în casă, fac sport, au loc competiții, drumeții, se face foc de tabără.

Data și locul taberei se anunță în fiecare ani în presă, mass-media, rețele de socializare, pentru 40 de participanți. Copiii participanți beneficiază de gratuitate, costurile taberei și prețul participării unui copil fiind achitate de persoane donatoare
sau sponzori.

Tabăra de vară: Hai cu noi în tabără!

Sprijiniți Tabăra de vară!
RO02 BTRL RONC RT02 2703 8403 (RON)