Programul Ciocănel

Programul Asociației Solidaris anunțat din 1 octombrie 2019.

Programul este menit să vină în ajutorul persoanelor vârstinice și singuratice, care au nevoie de sfat sau ajutor în legătură cu reparații mai mici sau munci casnice.

Ca urmare a apelurilor primite la Serviciul de Ajutor Telefonic s-a conturat necesitatea ajutorării prin diferite munci la domiciliul apelanților. Repararea unui robinet, a unei uși sau cositul ierbii pot însemna obstacole de netrecut pentru oameni în vârstă, la care specialiștii nu se deplasează ori pentru că intervenția e prea mică, ori, când se deplasează, cer sume prea mari pentru un mic pensionar. Destul de des însă, persoanele în vârstă nu au încredere să lase un necunoscut în locuințele lor. Frica unora este justificată, deoarece nu rareori se profită de cei bătrâni, singuri sau cu dificultăți de vedere și sunt înșelați sau furați. Programul Micul Ciocan vine să rezolve astfel de situații, prin trimiterea unei persoane de încredere, care încearcă să rezolve problema apelantului în măsura cunoștințelor și abilităților sale.

Tarif: nu există, dar se acceptă donații cu care se va completa setul de unelte al Programului Ciocănel și din care se asigură o parte din salariul angajaților Asociației. În vederea funcționării cu succes a Programului, acceptăm donații în unelte sau obiecte care ne ajută munca.

Cum se poate solicita acest serviciu?

În fiecare joi, între orele 15-20, apelând numărul de telefon 0265 555555 al Serviciului de Ajutor Telefonic, când colaboratorul de serviciu înregistrează cererea și o transmite către resposabilul Programului Micul Ciocan, precum și la numărul de telefon mobil 0741 55 55 55 în situațiile urgente.

Programul Ciocănel: Ajutor bătut în cuie!

SPRIJINIȚI PROGRAMUL CIOCĂNEL!
RO18 BTRL RONC RT02 2703 8406 (RON)