Kiskalapács

A Solidaris Egyesület 2019. október 1-jétől meghirdetett programja.

A program olyan idős, egyedülálló személyeket kíván segíteni, akik tanácstalanok és segítségre szorulnak olyan esetekben, amikor kisebb-nagyobb szerelésekre, ház körüli teendőkre lenne szükség.

A Telefonos Szeretetszolgálathoz beérkezett telefonhívások alapján körvonalazódott annak az igénye, hogy szükség esetén kétkezű munkával is házhoz tudjunk kiszállni. Egy csapjavítás, ajtószerelés vagy akár fűnyírás is jelent fennakadást egy olyan idős számára, akihez nem megy ki szakember, mert nagyobb munkálatokat vállal, nem elérhető, vagy netalán túl nagy árat kér a munkálatért, amelyet egy kisnyugdíjas nem engedhet meg magának. Az is gyakran előfordul, hogy az egyedülálló személyek bizalmatlanok, és nem szívesen engednek be egy idegent az otthonukba. Egyeseknek nem alaptalan a félelmük, hiszen gyakori, hogy az idősek, egyedülállók, gyengén látók kiszolgáltatott helyzetével visszaélve meglopják, becsapják őket. A Kiskalapács-program ezt áthidalva küld ki olyan megbízható személyt, aki legjobb tudása szerint igyekszik megoldani a segítséget kérő gondját.

Díjszabás: nincs, de szívesen nyugtázunk adományt, amellyel a Kiskalapács-program eszköztárát bővíthetjük, és amellyel alkalmazottunk bérét biztosíthatjuk. A program sikeres működéséhez elfogadunk olyan jellegű tárgyi adományokat, szerszámokat is, amelyek segíthetnek a munkánkban.

Miként vehető igénybe?
Csütörtökönként 15-20 óra között a Telefonos Szeretetszolgálat telefonszámán, a 0265 55 55 55- ös számon keresztül, amikor az ügyeletes munkatárs rögzíti a kérést és továbbítja a Kiskalapács felelőse felé, valamint sürgős esetekben hívható a 0741 55 55 55-ös mobil szám.

Kiskalapács: fején ütjük a szöget!

TÁMOGASSA A KISKALAPÁCS-PROGRAMOT!
RO18 BTRL RONC RT02 2703 8406 (RON)